Tuesday, 10 July 2012

Kenapa tak pergi AKPK saja

AKPK membantu selesaikan masalah kad kredit anda dengan SYARAT sama ada kad kredit itu telah disenarai hitam ataupun kad sudah sampai limit (sama ada masih valid ataupun tidak), pemegang kad kredit sama sekali TIDAK BOLEH menggunakan kad sehingga selesai bayaran hutang kepada bank.


Kami di E Save Marketing memberi alternatif dengan melangsaikan hutang tersebut dan menjadikannya Easy Payment Plan. Kad masih boleh guna (mana tahu untuk kecemasan). Pilihan di tangan anda.

Tuesday, 26 June 2012

Puasa dah dekat

Puasa sudah semakin hampir, persiapan untuk Hari Raya Aidilfitri memerlukan duit. Janganlah tambah beban, gali lubang sana tutup lubang sini. Kalau kecilkan bayaran kad kredit, boleh gunakan duit untuk buat persiapan. Jangan berlengah lagi, jom tukarkan bebanan hutang kad kredit jadi installment bulanan yang lebih murah.

Sunday, 17 June 2012

Nak jadi ejen

Ramai orang telefon tanya boleh jadi agent ke tidak. Boleh, nak buat part time, full time pun tak apa. Tak ada nak kumpul2 orang macam MLM pun. Atas usaha kita. Rajin buat, dapat lah lebih. Kalau berminat nak jadi ejen boleh hubungi saya.

Saturday, 16 June 2012

Kenapa E Save Marketing

Kami di E SAVE akan membantu menyelesaikan masalah KAD KREDIT anda.
Konsep yang gunakan oleh syarikat adalah berbentuk "EASY PAYMENT" yang mana anda boleh memilih untuk membuat bayaran ansuran dari 12,18,20,24,30 dan 36 bulan. Bayaran tetap pada bank, bukan kepada syarikat. Tugas kami hanya bantu menukarkan hutang menjadi EPP. Bukan along ya. he he

Contoh penjimatan 

       NORMAL / BANK    E SAVE MARKERTING
 Bayaran Minima /bulan       RM 500.00 RM 277 @ RM 50 (5%) 
 Selesai Bayaran89 Bulan @ 7-8 Tahun    36 Bulan @ 3 Tahun
 Bayaran Tunggakan (interest)        RM 140.00              RM 3.40 
 
  • Pengurangan bayaran bulanan sehingga 44.44%
  • Jimat sehingga 7.5% setahun
  • Kelulusan 100%
  • Bayaran ansuran bulanan melalui BANK KAD KREDIT anda

Friday, 15 June 2012

Pejabat E Save Marketing

Alamat pejabat E Save Marketing :


no. 9-2, Jalan Metrowangsa,
seksyen 2 Wangsa Maju,
Kuala Lumpur.
(Atas Pasaraya KK Mart,berhampiran jusco dan LRT wangsa maju)

Rujuk pada peta
https://maps.google.com.my/maps?hl=en 

Agent Code saya : A2644

Tuesday, 12 June 2012

Hutang besar, biar papa asal bergaya





Antara punca hutang besar sebab ni lah. Interest berganda, lewat bayar ada tambahan lagi.


Monday, 11 June 2012

Kenapa, tak percaya?

Ala, sama aje kalau aku bayar bulan2 macam biasa pada bank. Encik, interest kad kredit sentiasa bertambah. interest setahun 18%. Ingat tu


Monday, 4 June 2012

Kadar interest akan dinaikkan

Bank-bank tempatan telah mengambil langkah untuk menaikkan "balance rate" untuk pembayaran yang lambat. tambah lagi la beban nak bayar hutang kad kredit. jangan tunggu lama kawan, bertindak sekarang. Daripada bayar lebih untuk kad kredit boleh pergi makan dengan keluarga, tengok wayang, jalan2 makan angin.



Saturday, 12 May 2012



Amacam, ok tak banner ni?

kredit kepada Encik Shahril Azmir.

Wednesday, 21 March 2012

ambil riba' kekal dalam neraka? Na'uzubillah

Orang-orang yang makan (mengambil) riba tidak dapat berdiri melainkan seperti berdirinya orang yang kemasukan syaitan lantaran (tekanan) penyakit gila. Keadaan mereka yang demikian itu, adalah disebabkan mereka berkata (berpendapat), sesungguhnya jual beli itu sama dengan riba, padahal Allah telah menghalalkan jual beli dan mengharamkan riba. Orang-orang yang telah sampai kepadanya larangan dari Tuhannya, lalu terus berhenti (dari mengambil riba), maka baginya apa yang telah diambilnya dahulu (sebelum datang larangan); dan urusannya (terserah) kepada Allah. Orang yang kembali (mengambil riba), maka orang itu adalah penghuni-penghuni neraka; mereka kekal di dalamnya. 
Qs Al-Baqarah : 275

Saturday, 17 March 2012

38,000 orang diisytiharkan muflis



Mungkinkah anda bakal tergolong dalam kelompok diatas? Cegah sebelum terlambat, masih ada masa untuk melangsaikan hutang kad kredit anda. Datang ke pejabat secepat mungkin

Thursday, 15 March 2012

Contoh bayaran melalui Epp

Kad kredit dari segi definasi dan kelemahan

Kad kredit atau kad hutang ialah satu kemudahan yg diberikan oleh bank kepada penggunanya, dalam erti kata lain kita pinjam duit bank untuk kegunaan kita.. bank akan kenakan 18% interest untuk setahun ke atas jumlah yg kita gunakan.. pengguna dibenar membayar nilai minimum dari kad kredit iaitu 5% dari outstanding setiap bulan.

Contoh :
Kad limit : Rm10000 ( bank yang akan tawarkan limit - biasa bergantung kepada gaji )

Outstanding : Rm8000 (jumlah yg telah digunakan oleh pengguna)

Available balance : Rm2000 (jumlah yg boleh digunakan)

Bayaran bulanan : 5% dari Rm8000 = Rm400 sebulan.
Rm8000 - Rm400 = Rm7600 akan di kenakan 18% interest setahun atau 1.5% sebulan. Rm7600 x 1.5% = Rm114 interest sebulan. Kalau setiap bulan hanya bayar minimum payment, ia akan mengambil masa yg lama untuk selesaikan hutang kad kredit.. jika bayar minimum payment dan gunakan semula kad - hutang kad tak akan habis2 kerana kita hanya membayar interest sahaja..

Thursday, 8 March 2012

Lagi contoh pengiraan Epp

Ramai orang hubungi saya tanya bagaimana nak kira...hee, dah pesan tengok blog tak nak tengok ya...hee. Ok, lagi contoh pengiraan Epp :

Contoh bayaran kepada Bank.
Rm10000 x 5% = Rm500 (Bayaran minimum)


Baki
Rm9500 x 1.5% (bulanan) = Rm143 (Interest sahaja)


Minimum bayaran kepada bank = Rm500
Masa diperlukan untuk menjelaskan hutang = 89 bulan (7 tahun 5 bulan)
Hutang interest = Rm143
Interest tahunan = 18% setahun, (54% untuk 3 tahun)




Contoh bayaran yang dibuat Installment melalui E-Save Marketing.
Rm10000 di tukar kepada installment pilihan anda i.e (12,24,30,36 bulan)


i.e 36 bulan = Rm277 (bulanan)


Minimum bayaran kepada bank = Rm277 atau Rm50
Masa diperlukan untuk menjelaskan hutang = 36 bulan (3 tahun)
Hutang interest = Rm3.40
Insterest tahunan = 8%, (24% untuk 3 tahun)


Pilihan di tangan anda, lagi lama menunggu lagi banyak anda berhutang dan bayar lebih

Monday, 5 March 2012

Kenapa perlu struktur semula kewangan anda

Anda boleh struktur semula kewangan mulai hari ini.

- Tidak memerlukan penjamin untuk menukar hutang kad kredit anda kepada installment
- Tidak memerlukan dokumen seperti slip gaji/epf. Hanya kad kredit dan kad pengenalan anda
- Tiada campurtangan pihak Ah long atau pihak ketiga yang terlibat dalam urusan.
- Jimat sehingga 60% dalam interest kad kredit
- Cara konvensional anda membayar sehingga 89 bulan, dengan kaedah Epp anda hanya bayar selama 3-4 tahun.
- Setelah Epp dibuat, anda ada tunai untuk bayaran komitmen/perbelanjaan lain

Jangan tangguh hutang kad kredit anda, datang ke pejabat dengan segera.

Monday, 27 February 2012

Kad kredit kena "block", kes parah

Baru-baru ini pelanggan ada menghubungi meminta bantuan dan nasihat untuk menyelesaikan hutang. Seorang berhutang (A) rm50k, manakala seorang lagi (B) rm35k. Kedua duanya menghadapi dilema yang sama iaitu sudah sampai pada tahap bank telah melantik pihak ketiga untuk mengutip hutang mereka. Si A bernasib baik kerana pihak ketiga hanya mengganggu dengan menghubunginya setiap hari (sehingga berasa tidak selesa), tetapi lain pula kesnya dengan B, pihak bank telah menghantar wakil kutip hutang sehingga ke rumah. Dalam kes seperti di atas, pihak E Save Marketing tidak dapat membantu untuk kes kad kredit yang telah "permanent block" tetapi insya Allah boleh usaha pada status kad yang "temporary block".


Jangan sampai diri anda terjadi seperti si A dan B, sehingga membawa malu kepada keluarga dan jiran tetangga. Hapuskan hutang riba kad kredit secepat mungkin.

Thursday, 23 February 2012

Adakah Plan EPP ini sah di sisi undang2 ?

Program ini sah di sisi undang2 negara, bayaran bulanan adalah  kepada BANK bukan kepada Syarikat.
Tugas kami hanya tukarkan hutang tadi menjadi installment.

Berminat boleh datang terus ke pejabat kami di Wangsa Maju, Kuala Lumpur

9-1 Jalan Metrowangsa,  Wangsa Maju, Kuala Lumpur
berdekatan dengan JUSCO Wangsa Maju.
Hubungi / sms untuk keterangan lanjut

Wednesday, 22 February 2012

Masih sangsi dengan Easy Payment Plan?

Seperti mana dengan plan  EPP (Easy payment plan) yang saya ceritakan sebelum ini. masih kurang faham lagi? Saya akan terangkan sekali lagi.
Langkah 1
1 - Hutang kad kredit akan di bayar oleh Syarikat E Save Marketing.
Langkah 2
2 - Syarikat akan swipekan kad kredit + fee charge
Langkah 3
3 - Bayaran bulanan bayar kepada BANK kad kredit anda dengan Zero interest payment

Bagaimana dengan hutang kad kredit anda, semakin banyak hutang kad kredit semakin banyak masalah, sakit kepala pikir hutang,bayar pun tak habis-habis, BETUL TAK? Jadi boleh datang pejabat untuk keterangan lanjut. Atau nama tidak ada Cash atau available balance yang cukup untuk bayar FEE CHARGE.

Di sini saya cadang buat Plan minima atau buat ikut kemampuan anda.

Contoh
Limit 10k
Oustanding 9k
Available 1k sahaja
Fee charge 21% 2 tahun.
** Jadi 10k x 21% = 2100 fee charge TAPI available ada RM1000 sahaja.. TAPI anda takde cash untuk TOP UP.. Sebenarnya anda boleh convert berapa amount yang anda suka min 1000.

Contoh 1 = Kita buat atas amount available yang tinggal.
100% / 21% x 1000 = 4761 total amount yang kita boleh convertkan dulu.
4761 akan jadi installment untuk 2 tahun
4761 / 24 = 198.37 sebulan.
Selepas buat balance kat kredit akan jadi
Limit 10k
Outstanding 5239
Available 0
EPP plan 1/24 = 198.37
** Outstanding semakin berkurang dan minimum payment pun lebih rendah

Tuesday, 21 February 2012

Testimoni bayaran menggunakan EPP

The Star 15/2/2012 , bank akan naikkan kadar interest


cegah sebelum parah, makin lama berhutang kad kredit makin banyak kena bayar

Amaran dari Quran dan Hadis Sahih mengenai riba

 Firman Allah S.W.T. yang bermaksud : “Hai orang-orang yang beriman , bertakwalah kepada Allah dan tinggalkanlah riba (yang belum di pungut) jika kamu orang-orang yang beriman. Maka jika kamu tidak mengerjakan (meninggalkan sisa riba) maka ketahuilah , bahawa Allah dan RasulNya akan memerangimu . Dan jika kamu bertaubat (dari mengambil riba), maka bagimu pokok hartamu, kamu tidak menganiaya dan tidak (pula) dianiaya.”
Qs Al-Baqarah : 278-279
"Barangsiapa menambah atau meminta tambahan, maka ia telah berbuat RIBA.
Orang yang mengambil tambahan tersebut dan orang yang memberinya sama-sama berada dalam dosa.”
-H.Riwayat Muslim no. 1584
 

Tuesday, 14 February 2012

Selesaikan hutang kad kredit dengan easy payment plan


Bagaimana selesaikan masalah hutang kad kredit dengan EPP (Easy Payment Plan)
Saya Hadri dari  E SAVE MARKETING (PG 0210006-H)  AGENT Code : A2644

KONSEP EASY PAYMENT PLAN.
1 - Hutang kad kredit yang anda ada akan di tukarkan kepada installment dengan zero interest plan.
2 – Syarikat E Save Marketing akan 'swipekan' kad kredit dan jadikannya sebagai installment.
3 - Bayaran bulanan bayar kepada bank kad kredit anda.

Bagaimana plan EPP berfungsi dan berapa charge ?
** Untuk tukarkan kepada EPP, Pihak Syarikat kenakan 1 time charge / sekali charge atau lebih senang saya katakan sebagai upah kami.
Contoh 1
Tukarkan RM1000 kepada EPP untuk setahun
Bayaran Bulanan = 1000 / 12 = 83.33
BULANAN = 83.33 = Zero interest = tiada charge di kenakan
TAPI
Kami akan kenakan 1 time charge.
Setahun 13% ( fee charge berbeza mengikut berapa lama plan - 12/24/30/36 bulan)
1000 x 13% = RM130.. Jadi anda perlu bayar RM130 secara cash atau pihak kami akan ambik dari balance kredit kad anda.

Bagaimana nak memohon ?
Datang ke pejabat yang berdekatan dengan anda. Lokasi ofis di Kuala Lumpur dan Penang..

Sebelum itu sila beri info kepada saya :
1 - Nama anda dan lokasi
2 - Bank kad kredit ? (Jangan bagi no kad kredit)
3 - Limit dan Outstanding dan available ?

Hubungi  :  012-9348083 Hadri